Robinia Group Kft.

Terasz-, és homlokzatburkolat

Akác terasz-, és homlokzatburkolati rendszereink a kiváló minőségű alapanyag és a és évtizedes szakértelmünk találkozásból születettek. A hibakiejtéses ékcsapos toldással készített deszkákra érvényes az akácfa összes jó tulajdonsága: a keménység, kopásállóság, a természetes védelem a károsító rovaroktól és gombáktól. Mindezt pedig úgy, hogy a technológia kiküszöböli az akác vetemedésre való erős hajlamát. A rendszerekhez használt rögzítő elemek kiváló minőségű rozsdamentes acélból készülnek, hiszen az akácban lévő természetes vegyi anyagok nem kímélik az egyszerű vasat sem.

Hossz: 1-6 m; Szélesség: 60,80,100 mm ; Vastagság: 22 mm; Súly: 750kg/m3

Oszlopok

Az akácfa, rendkívüli keménységének és hosszú élettartamának köszönhetően kifejezetten alkalmas kültéri felhasználásra. Ennek legnagyobb múlttal rendelkező formái a kültéri cölöpök, karók, karámrendszerek. A 2000-es évek elején cégünk – a világon elsőként – a szijács eltávolításával tovább fokozta az akác oszlopok tartósságát. Az így készült szijácsmart, csiszolt oszlopok élettartama kültéri viszonyok között is 80 évre tehető. Remek alapanyag kerti építmények és játszótéri eszközök számára.

Játszótéri eszközök

Játszótereinket a legmagasabb minőségű szijácsmentes akácfából készítjük. Az akác kimagasló statikus képességei, Európai fajok között egyedülálló kültéri ellenálló képessége kifejezetten alkalmassá teszik erre a célra. A fafajra jellemző szabálytalan, görbés formák minden darabnak egyedi megjelenést kölcsönöznek, szerethető, gyermekbarát megjelenést biztosítanak. A fém tartozékok kivétel nélkül I. osztályú, nyugat-európai gyártású rozsdamentes acélból készülnek, így kitartanak a több évtizedes használat során. Az eszközök tervezése során a biztonságot és a gyermekek felhasználói élményét tartottuk szem előtt, a gyártás során pedig minden apró részletre odafigyelünk. Eszközeink TÜV tanúsítvánnyal rendelkeznek, így közületi felhasználásra is alkalmasak.

Park és utcabútorok

A közterületeken elhelyezett utcabútoroknak, kiegészítőknek nem csak a folyamatos környezeti terheléssel szemben kell helytállniuk, de bírniuk kell a folyamatos mechanikai igénybevételt is. Az akácfa, keménységének, tartósságának köszönhetően, kifejezetten alkalmas erre a feladatra. Akácfából készült hulladékgyűjtőink, padjaink, biciklitárolóink, hosszú évekig esztétikusak maradnak, így sokáig gazdagítják környezetük képét.

Növény és állattartás

Az akácfa legklasszikusabb felhasználási területe a növény-, és állattartás. Az egyes fafajták nedves talajjal való érintkezés során gyakran igen hamar korhadásnak indulnak, meggyengülnek – amely rövidtávon az elkészült virágláda, ágyás cseréjéhez, javításához vezethet. Az akác ezzel szemben talajjal érintkezve is több éven át megőrzi eredeti minőségét – a benne található csersavak és robinetin féleségek ugyanis megakadályozzák a különböző rothasztó hatású gombák, kártevő rovarok elterjedését. Magas ágyásaink és virágládáink prémium kategóriás termékek, az akácfa egyedülálló tulajdonságai és a professzionális asztalosmunka rendkívül hosszú használhatóságot garantál. Az akácfából készített szőlőkarók, cölöpök jóval meghaladják vetélytársaik élettartamát, így alkalmazásuk rendkívül gazdaságos.